Renew Concept

LUKSUZ STIŽE I NA KOSMAJ: U Rogači kod Sopota niče turistički kompleks

Na obroncima Kosmaja, sa sopotske strane, u mestu Rogača, počela je gradnja turističkog kompleksa sa hotelom, apartmanima i apartmanskim kućama.

Gradnju kompleksa na samo kilometar od Spomenika palim borcima predsednik Opštine Sopot Žika Milosavljević ocenjuje kao naveći podstrek za turizam toga kraja.

Planina Kosmaj, jedna je od najpitomijih planina u Srbiji, i ima status zaštićenog prirodnog dobra i vazdušne banje.

luksuzni kompleks na Kosmaju Renew Concept

Kako Milosavljević navodi, ideja gradnje kompleksa je odlična i doprineće razvoju Kosmaja, koji iako je vazdušna banja, nije razvijen u turističkom smislu.

– Video sam projekat i odličan je. To će biti prvi luksuzni hotelski kompleks na planini. Seče drveća nije bilo, već su na mestu gradnje bile njive i vrzina, koja je raskrčena – navodi Milosavljević.

– Građevinsko zemljište se vodi kao livade i njive pete kategorije. Radićemo u tri faze i sve će biti završeno za dve godine. Nijedno drvo neće biti isečeno. Naprotiv, sve je podređeno očuvanju prirode. Na prvom sastanku sa predsednikom Opštine Sopot jasno smo se usaglasili da nam je očuvanje prirode na prvom mestu i glavni uslov da uopšte uđemo u ovako veliku investiciju koja će doprineti razvoju tog dela Srbije – kažu investitori.

 

Na planini udaljenoj 55 kilometara od Beograda biće sagrađeno 18 zasebnih apartmanskih kuća površine 62 kvadrata na pet do sedam ari placa. Prema navodima investitora, uključena je i mogućnost izgradnje bazena na placu, a kažu i da je planirano da svaka kuća ima karakteristike SMART home objekta, obezbeđeno parking-mesto i “zagarantovan pogled” na prelepu prirodu planine Kosmaj.

Osim kuća, gradiće se i 84 apartmana, koji će biti raspoređeni u četiri višespratnice, površine od 45 do 75 kvadrata.

Budući hotel imaće luksuzni velnes i spa centar, restoran i apartmanski deo, dva otvorena i dva zatvorena bazena različitog tipa u sklopu hotela.

Svakodnevno održavanje smeštajnih jedinica i zajedničkih prostora i površina i uređenja kompleksa biće centralizovano.

U OKVIRU kompleksa će se nalaziti i bašta sa organski uzgajanim namirnicama dostupna svim posetiocima kompleksa. To bi trebalo da dodatno upotpuni turističkku ponudu.

Izvor: Večernje Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Renew Concept

OBNOVI. ODMORI. STVORI.

Kompleks koji spaja luksuz i prirodu.